Expoziţia „Bucureşti, oraşul în matricea otoman-orientală” şi un concert susţinut de violoncelistul Adrian Naidin vor marca, pe 10 iulie, ziua Muzeului Naţional Cotroceni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Muzeul Naţional Cotroceni împlineşte 28 de ani de la înfiinţare.

Programul zilei va debuta cu tururi ghidate gratuite. Ele vor avea loc în intervalul orar 09.30 – 17.00 (accesul ultimului grup), în limita locurilor disponibile. Persoanele interesate se pot programa la adresa relatiipublice@muzeulcotroceni.ro, până pe 5 iulie. Accesul se face doar în baza programării. Persoanele adulte trebuie să prezinte la intrarea în muzeu un act de identitate în original.

Începând cu ora 18.30, în Spaţiile medievale ale muzeului, va avea loc vernisajul expoziţiei de colaje „Bucureşti, oraşul în matricea otoman-orientală”, realizată de arhitectul Dan Lăcătuş şi îngrijită de conf. dr. Cătălin D. Constantin şi ing. arh. Ionel Motoc.

Proiectul urmăreşte evidenţierea evoluţiilor arhitectonice ale Bucureştiului, a influenţelor şi a suprapunerilor unor elemente foarte diferite, din epoci diferite, pe o matrice iniţială impusă istoric şi cultural de conjunctura politică a Balcanilor Evului Mediu. Expoziţia a fost inaugurată la Istanbul, la Küçük Mustafa Paşa Hamamı, marcând 140 de ani de relaţii diplomatice şi culturale româno-turce.

La Muzeul Naţional Cotroceni, ea va fi deschisă în perioada 11 iulie – 31 august.

Ziua se va încheia cu un recital susţinut de violoncelistul Adrian Naidin.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.