Micro-expoziţia „Eduard Hübsch şi soţia sa, Elena” este deschisă, începând de vineri, la Muzeul Naţional de Istorie a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eduard Hübsch (1831, Trenčín, Imperiul Habsburgic/azi, Slovacia - 1894, Sinaia) este cunoscut publicului ca violonist, compozitor şi dirijor, inspector al muzicilor militare între 1867-1894 şi dirijor al orchestrei Teatrului Naţional din Bucureşti între 1880-1893, cel ce a compus muzica imnului „Trăiască Regele”, imnul naţional al României din 1881 până în 1947. Soţia lui, Elena Băjescu, a avut deasemenea, preocupări artistice, fiind poetă.

Proiectul expoziţional oferă vizitatorilor ocazia de a descoperi piese din patrimoniul muzeului - expuse acum pentru prima oară - privindu-i pe cei doi: un portret înrămat al lui Eduard Hübsch, o carte scrisă de regina Elisabeta şi purtându-i autograful, dăruită Elenei Hübsch în octombrie 1887, când a fost invitată la Castelul Peleş pentru a recita poezii de-ale sale, şi câteva scrisori din corespondenţa soţilor Hübsch, ce oferă o imagine asupra vieţii lor de familie şi dezvăluie, în ceea ce îl priveşte pe Eduard Hübsch, un logodnic şi apoi un soţ foarte îndrăgostit.

Micro-expoziţia va fi accesibilă publicului începând din 18 februarie, până pe 1 martie 2022, la Muzeul Naţional de Istorie a României şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 09.00 - 17.00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.