Expoziţia de pictură „NED - 50 de ani de carieră artistică“ a artistului Ion Nedelcu va fi vernisată luni, în Foaierul Galben al Operei Naţionale Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vernisajul expoziţiei, va avea loc la ora 17:00, când violoncelistul Adrian Naidin va susţine un recital.

Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti, în anul 1975, la secţia de scenografie de film şi televiziune, Ion Nedelcu este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, al Uniunii Cineaştilor din România şi al Societăţii Artiştilor Plastici Californieni.

A început să lucreze pe platourile de filmare de la 25 de ani, realizând decorurile şi costumele a peste 30 de filme istorice şi contemporane, dintre care „Iancu Jianu Zapciul”, „Declaraţie de dragoste”, „Liceenii” şi „Extemporal la dirigenţie”. De-a lungul timpului, a semnat peste 30 de expoziţii în ţară şi în străinătate şi a realizat lucrări ce se află în colecţii particulare în România, Germania, SUA, Siria, China.

Ion Nedelcu a colaborat cu sudiourile Warner Bros. pentru lung metrajul „Scary Movie 2”. A locuit în Statele Unite timp de aproximativ 7 ani, perioadă în care a realizat pictură murală în Los Angeles şi Las Vegas, a creat decorul pentru un spectacol omagial Golden Globe în Los Angeles şi a creat un costum pe care Angelina Jolie l-a purtat într-un spectacol de televiziune.

Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 20 decembrie 2021. Accesul la expoziţie se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.