O expoziţie de fotografie intitulată "Regele Mihai - o copilărie fericită”, cu imagini din colecţii ale Casei Regale, Bibliotecii Academiei şi familiei unui fotoreporter interbelic, a fost deschisă, luni, la Castelul Pelişor din Sinaia, cu prilejul împlinirii de către Regele Mihai a 95 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Expoziţia de fotografie "Regele Mihai - o copilărie fericită” conţine 40 de panouri cu imagini ale Regelui Mihai I, din colecţii aparţinând arhivei Casei Regale şi Bibliotecii Academiei Române şi familiei fotoreporterului interbelic Iosif Berman.

”Avem imagini cu Majestatea Sa încă din primele săptămâni de viaţă, ne bucurăm de Regele Mihai când joacă prima partidă de şah, probabil, înotând în mare, plimbându-se cu tricicleta, cu bicicleta. O să vedeţi în foarte multe imagini că este înconjurat de prietenii săi foarte buni, animalele, în foarte multe imagini îl vom regăsi alături de animalele preferate, de câini, îl avem în imagini la ceremonii oficiale, alăturii de membrii familiei regale, sunt imagini şi mergând cu maşina, trăgând cu puşca sau plantând un copăcel", a declarat curatorul expoziţiei de la Pelişor, Beatrice Todireanu.

Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 27 noiembrie. 

Cu ocazia celei de-a 95-a aniversări a Regelui Mihai, Principesa Margareta, custodele coroanei, a decorat, luni, la Castelul Peleş, mai multe persoanlităţi din diverse domenii. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.