Expoziţia „Unfinished Conversations on the Weight of Absence” a fost desemnată să reprezinte România la cea de-a 58-a ediţie a Bienalei de Artă de la Veneţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul „Unfinished Conversations on the Weight of Absence”, îngrijit de Cristian Nae, prezentând lucrări ale artiştilor Belu-Simion Făinaru, Dan Mihălţianu şi Miklós Onucsán, a fost desemnat câştigătorul concursului naţional pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la expoziţia internaţională de artă, potrivit cultura.ro.

Ediţia a 58-a a Bienalei de la Veneţia va avea loc în perioada 11 mai - 24 noiembrie 2019.

România va prezenta expoziţia selectată în două spaţii expoziţionale distincte: în Pavilionul României din Giardini della Biennale, edificat în 1938 pentru participarea ţării noastre la Bienala de la Veneţia, şi în Noua Galerie din cadrul Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, inaugurat în 1930 de către Nicolae Iorga, iniţial sub denumirea de Institutul Istorico-Artistic din Veneţia.

Comisia de seelcţie a fost formată din Attila Kim, Magda Radu, Călin Dan, Ioana Ciocan, Manuel Segade, Sophie Williamson şi Monica Morariu.

Participarea României la Expoziţia Internaţională de Artă - Bienala de la Veneţia este organizată de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul Cultural Român.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.