Teatrul Nottara anunţă vernisajul expoziţiei „Partea nevăzută a teatrului. O incursiune în culisele Teatrului Nottara” de Andrei Gîndac. Evenimentul va avea loc de Ziua Mondială a Teatrului, pe 27 martie, de la ora 14.00, la Bucureşti Mall - Vitan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dincolo de scenă se desfăşoară un adevărat spectacol, nevăzut şi neştiut de către noi. Expoziţia propusă de Teatrul Nottara oferă o privire pe furiş, prin lentila fotografului Andrei Gîndac, în acest univers fascinant şi, de regulă, invizibil.

Cele 20 de fotografii incluse în expoziţie surprind lumea din spatele scenei, momente inedite şi pline de umor de la cabine, înainte de intrarea în scenă, la machiaj sau în repetiţii. De asemenea, aparatul de fotografiat opreşte timpul în loc şi fixează în imagine secvenţe de mare poezie de la atelierul de mişcare realizat de Arcadie Rusu cu trupa teatrului sau îi dezvăluie pe eroii nevăzuţi din spatele cortinei, regizori tehnici, machieuze şi maşinişti montând decorul înainte de spectacol.

Panourile vor fi expuse în perioada 27 martie - 9 aprilie la etajul 1 al centrului comercial. Pe durata vernisajului, la care vor participa o parte dintre actorii Teatrului Nottara şi fotograful Andrei Gîndac, expoziţia va fi amplasată la parterul Bucureşti Mall-Vitan, în lounge area.

Prin acest eveniment, Teatrul Nottara şi Bucureşti Mall – Vitan îşi propun să marcheze Ziua Mondială a Teatrului. Vernisajul va fi urmat de o scurtă lectură a actriţei Adriana Moca din Memoriile celebrei actriţe Sarah Bernhardt, din volumul „Viaţa mea dublă”. Evenimentul este deschis publicului.



Andrei Gîndac este fotograf profesionist, cu un portofoliu impresionat în zona culturală, colaborând de-a lungul anilor cu Festivalul Internaţional „George Enescu” (în calitate de fotograf oficial), Festivalul Naţional de Teatru, Festivalul Spotlight, B-FIT in the Street, Festivalul de Film Astra Film, Festivalul Unfinished, precum şi cu instituţii precum: UNITER, Artexim, Teatrul Excelsior (Bucureşti), Teatrul Bulandra (Bucureşti), Teatrul Odeon (Bucureşti), Teatrul Nottara (Bucureşti), Teatrul Mic (Bucureşti), Unteatru (Bucureşti), Opera Naţională (Bucureşti), Opera Naţională pentru Copii (Bucureşti), Teatrul Ţăndărică (Bucureşti), Teatrul „Toma Caragiu” (Ploieşti), Teatrul „Maria Filotti” (Brăila), Teatrul „Sică Alexandrescu” (Braşov).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.