Expoziţia „Hybrid Playground”, o selecţie din ultimele trei serii de lucrări realizate de Edith Torony din 2017 până în prezent, va fi deschisă pe 25 iunie, ora 19.00, la galeria Estopia din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La limita între abstract şi figurativ, expoziţia propune o incursiune în universul periferiei urbane, într-o reprezentare alegorică a efectelor devastatoare ale invaziei junk şi consumismului asupra spaţiului nostru de locuit.

Lucrările lui Torony frapează prin compoziţii aproape suprarealiste, cu inserţii de pop art.

Artista este interesată de comportamentul urban de mai bine de 15 ani. Lucrările lui Edith Torony reconstruiesc lumea acesta, într-un exerciţiu de arheologie a periferiei urbane.

Edith Torony s-a născut în 1988 la Timişoara, unde locuieşte şi lucrează. Este absolventă a secţiei de Pictură, Facultatea de Arte şi Design, Universitatea de Vest din Timişoara, unde a obţinut şi diploma de masterat, în aceeaşi specializare, în 2012. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici, secţia Pictură, filiala Timişoara, din 2011. Şi-a prezentat lucrările în expoziţii personale la galerii din Timişoara şi Deva. A participat la numeroase expoziţii de grup, între care la galeriile Triade şi Helios din Timişoara, Muzeul de Artă din Arad, Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Parlamentul European de la Bruxelles şi Galerie Marzia Frozen din Berlin. A obţinut premiul întâi pentru pictură la Bienala Internaţională Meeting Point de la Arad în 2017.

Curatorul expoziţiei - care va putea fi vizitată până pe 19 iulie în Bucureşti - este Irina Ungureanu.

Program de vizitare: de marţi până sâmbătă, între orele 12.00 şi 18.00, iar duminica şi lunea, la cerere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.