„Acsinte.100”, expoziţia itinerantă cu fotografii de la începutul secolului 20 din colecţia personală a sergentului fotograf Costică Acsinte, va fi deschisă sâmbătă, la Casa Dacia din Bucureşti, de la ora 18:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotografii imprimate şi digitale vor fi expuse într-un spaţiu al cărui concept original îmbină elemente de multimedia cu lucrările fotografice semnate de Costică Acsinte.

Expoziţia cuprinde 100 de fotografii şi acoperă trei teme distincte: Primul Război Mondial, Portrete de militari şi Viaţa socială în oraşul Slobozia în perioada 1930 - 1968.

Costică Acsinte, sergent al Armatei Române şi fotograf de război, a fotografiat timp de 60 de ani, mai întâi pe front, apoi în Slobozia, unde avea propriul studio - Foto Splendid Acsinte.

Fotografiile lui au devenit populare în ultimii ani prin eforturile de restaurare, digitizare şi publicare, dar şi odată cu documentarul „Ţara moartă”, pentru care Radu Jude a folosit peste 500 dintre ele.

„Acsinte. 100” va putea fi vizitată în perioada 2 - 4 decembrie, în intervalul orar 12:00 – 21:00. Intrarea este liberă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.