Expoziţia "Efectul Picasso" mai rămâne deschisă şapte zile la Muzeul de Artă Recentă. Peste 50.000 de vizitatori au văzut expoziţia în cele patru luni de când a fost deschisă, anunţă instituţia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vizitatori de toate vârstele au fost impresionaţi de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecţia familiei sale, precum şi de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artişti români contemporani influenţaţi de opera gigantului spaniol.

Pe site-ul mare.ro se găsesc toate categoriile de bilete, inclusiv reduse pentru elevi, studenţi şi seniori, precum şi oferte de grup. Cei care cumpără minimum 2 bilete în această perioadă şi se înscriu în tragerea la sorţi, intră automat în cursa pentru câştigarea unui weekend la Paris.

Între 15 şi 22 ianuarie, MARe e deschis zilnic şi are program prelungit: 10.00-22.00.

De la deschiderea expoyiţiei a fost lansat un catalog cuprinzător ("Efectul Picasso. Influenţa lui Picasso asupra artei româneşti din anii ’60 pînă la ora actuală" / volum bilingv / MARe & Vellant, septembrie 2023), au fost organizate tururi ale expoziţiei (inclusiv ghidate de artişti români cu lucrări prezentate în cadrul EP), ateliere pentru copii, proiecţii de film sau un seminar internaţional (Picassoest) cu experţi din 5 ţări europene, colaborări cu cele mai importante foruri culturale, precum şi parteneriate strategice de excepţie cu companii private care au aderat la acest pas uriaş pentru scena artistică locală: o expoziţie extraordinară, avându-l în prim plan pe unul dintre cei mai importanţi artişti ai tuturor timpurilor.

”Efectul Picasso” şi-a deschis porţile în 27 septembrie 2023. Iniţial programată până la 8 ianuarie 2024, expoziţia a fost prelungită în mod excepţional, cu concursul autorităţilor franceze, şi poate fi văzută până în 22 ianuarie 2024, în Bulevardul Primăverii 15. 

„Efectul Picasso” este inclusă în programul "Célébration Picasso: 1973-2023" la care participă 8 ţări.                                                             

„Alături de o serie de lucrări care figurau în expoziţia de la MNAR din 1968, MARe aduce o selecţie reprezentativă de picturi de la Musée national Picasso-Paris, acoperind creaţia picassiană de la 1908 până la 1972. Actualitatea lui Picasso, vizibilă şi în muralele integrate expoziţiei, arată că figura majoră a modernismului a intrat în idiomul zilei şi al străzii. Picasso şi-a atins efectul maxim posibil: se confundă cu zgomotul de fond cultural, inteligibil la nivel global. Poate fi imaginat un mai profund efect în afara acestei (con)topiri a vocii unui singur creator în limbajul şi în pulsaţia vieţii de zi cu zi a vremurilor noastre?”, spune Erwin Kessler, directorul Muzeului de Artă Recentă Bucureşti şi curatorul expoziţiei.

Artiştii români expuşi: Corneliu Baba, Horia Bernea, Ştefan Bertalan, Mircea Cantor, Eva Cerbu, Vali Chincişan, Darie Dup, Aniela Firon, Marin Gherasim, Ion Grigorescu, Vasile Gorduz, Dumitru Gorzo, Hortensia Mi Kafchin, Kádár Tibor, Kero Zen, Irlo, Victor Man, Tincuţa Marin, M.H. Maxy, Florin Mitroi, Valeriu Mladin, Dragoş Morărescu, Nagy Albert, Mihai Olos, Ion Pacea, Radu Pandele, Neculai Păduraru, Pisica Pătrată, Constantin Piliuţă, Silvia Radu, Alexandru Rădvan, Alma Redlinger, Wanda Sachelarie-Vladimirescu, Donald Simionoiu, Alexandru Ţipoia, Vladimir Zamfirescu, Marian Zidaru.

Evenimentul este prezentat de MARe/Muzeul de Artă Recentă şi UniCredit Bank, în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Musée national Picasso-Paris, Ambasada Franţei, Institutul Francez din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.