Expoziţia "Toutankhamon: Le Trésor du Pharaon'' (''Tutankhamon: Comoara Faraonului'') de la Paris a primit deja peste 1,3 milioane de vizitatori de la deschiderea în 23 martie, devenind astfel cea mai vizitată expoziţie din istoria capitalei franceze, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Numărul de bilete vândute pentru expoziţia ''Tutankhamon: Comoara Faraonului'', care s-a deschis pe 23 martie 2019 la Grande Halles de la Villette, în nordul Parisului, a depăşit praguld e 1,3 milioane, depăşind astfel numărul vizitatorilor la expoziţia "Tutankhamon şi timpul său" din 1967, care a atras 1,2 milioane de vizitatori la Petit Palais, tot la Paris, stabilind atunci un record care nu mai fusese atins vreodată", au anunţat, marţi, organizatorii acestui eveniment.

Expoziţia se va închide la 22 septembrie. 

''Tutankhamon: Comoara Faraonului'' a fost prezentată mai întâi la Cairo, apoi la Los Angeles şi Paris. Urmează să fie prezentată la Londra şi apoi la Sydney iar turneul se va încheia în 2024. 

Cele 150 de opere din comoara lui Tutankhamon vor reveni în colecţia permanentă de la Marele Muzeu Egiptean din Cairo. 

               
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.