Expoziţia dedicată de muzeul Luvru pictorului Eugène Delacroix a fost, cu aproximativ 540.000 de vizitatori, cea mai frecventată din istoria muzeului francez, potrivit unui raport dezvăluit joi de instituţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totuşi, ea este, ca număr de vizitatori, destul de departe de succesul înregistrat de expoziţia dedicată colecţiei Shchukin, organizată de Fundaţia Louis Vuitton. Aceasta din urmă a stabilit recordul de public pentru o expoziţie din Franţa: 1,2 milioane de persoane.

„Retrospectiva istorică consacrată unuia dintre giganţii artei franceze, prima de după 1963, a devenit cel mai mare succes de public avut vreodată de o expoziţie a muzeului Luvru în încinta sa”, se arată într-un comunicat citat de AFP.

La Luvru, Delacroix a avut mai mult succes decât expoziţia „Deir al Medina” (oraş pentru artiştii din Egiptul antic), din 2002, care a adunat 430.000 de vizitatori, şi decât cea consacrată artiştilor veneţieni Tiziano, Tintoretto şi Veronese, în 2009, cu peste 410.000 de vizitatori.

„Delacroix 1798 - 1863” va fi deschisă, începând cu luna septembrie, la Metropolitan Museum of Art din New York.

La Paris, ea a fost vizitată, în medie, de 5.100 de persoane zilnic, timp de patru luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.