Expoziţia „Arhitectura interbelică a Bucureştiului şi Regalitatea” va putea fi vizitată începând de joi la Muzeul Ţăranului Român.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vernisajul va avea loc joi, la ora 18.00, în sala „Irina Nicolau” a muzeului. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 3 noiembrie.

„Arhitectura interbelică a Bucureştiului şi Regalitatea” pune în valoare identitatea culturală şi istorică, contribuind la integrarea acesteia în spaţiul european.  În 2017, 2018 şi 2019, expoziţia a fost itinerată în Europa: Bruxelles – Belgia, Barcelona - Spania, Stockholm – Suedia, Londra – Marea Britanie, dar şi în România: la Palatul Suţu - Muzeul Municipiului Bucureşti, la Castelul Pelişor - Muzeul Naţional Peleş şi la Palatul Regal - Muzeul Naţional de Artă.

Expoziţia semnată de academicianul Răzvan Theodorescu şi arhitectul Luca Matei Stoian cuprinde panouri de fotografie de arhitectură modernă, edificii relevante pentru arhitectura modernistă a Capitalei din perioada interbelică. Bucureştiul este considerat capitala est - europeană cu cele mai numeroase monumente de arhitectură modernistă, patrimoniu realizat, în mare parte, în perioada interbelică.



Până pe 3 noiembrie vor avea loc şi conferinţe şi workshop-uri tematice, iniţiate de Centrul de Excelenţă în Arhitectură, Arte şi Audiovizual. Vor fi abordate teme precum creativitatea în artă, design, arhitectură, literatură, teatru, dans şi audiovizual.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.