Trei personalităţi columbiene, printre care şi celebrul scriitor Hector Abad, au fost uşor rănite în urma unui bombardament asupra unui restaurant aglomerat din Kramatorsk, în estul Ucrainei, marţi seara, potrivit unui comunicat, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În timp ce luam masa în restaurantul Rai Pizzeria împreună cu Victoria Amelima, o extraordinară scriitoare ucraineană, şi cu marea jurnalistă (columbiană) Catalina Gomez, restaurantul a fost ţinta unui atac cu rachete ruseşti", se arată într-un comunicat semnat de Hector Abad şi Sergio Jaramillo.

Lovitura a provocat moartea a cel puţin trei persoane şi rănirea a circa patruzeci, potrivit autorităţilor locale.

Scriitor de renume internaţional, Hector Abad este în special autorul cărţii "Suntem deja uitarea ce vom fi", un succes literar din care a fost realizat un film în 2020.

Jaramillo, un politician columbian, a fost unul dintre principalii negociatori ai acordului de pace semnat în 2016 cu gherila marxistă FARC.

Ambii, împreună cu jurnalista Catalina Gomez, au fost "uşor răniţi" în atac şi spitalizaţi, potrivit declaraţiei lor pe Twitter.

Gomez este corespondentă în Ucraina pentru principalul cotidian El Tiempo şi pentru alte câteva publicaţii de limbă spaniolă.

Victoria Amelima "este în stare critică cu o rană la craniu", a adăugat comunicatul.

Abad şi Jaramillo, susţinători ai cauzei ucrainene, se aflau în vizită în estul Ucrainei pentru "a exprima solidaritatea Americii Latine cu poporul ucrainean împotriva barbariei şi invaziei ilegale conduse de Rusia", adaugă textul, subliniind că "atacurile asupra zonelor civile sunt un act de barbarie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.