Executarea loviturilor de departajare din meciul Columbia - Anglia a fost urmărită de aproximativ 24 de milioane de telespectatori britanici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentativa Angliei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, după ce a învins, marţi, la Moscova, cu scorul de 4-3, la loviturile de departajare, selecţionata Columbiei, în optimile competiţiei.

La finalul primelor 90 de minute de joc, scorul a fost egal 1-1.

În Marea Britanie, postul ITV a transmis partida, iar executarea loviturilor de departajare a fost urmărită, potrivit cifrelor de audienţă citate de BBC, de 23,6 milioane de telespectatori.

Cele cinci minute (în intervalul 21.50 - 21.55, ora locală) au fost cele mai urmărite cinci minute la un post de televiziune britanic de la ceremonia de închidere a Olimpiadei din 2012.

În minutul de maximă audienţă, de la 21.52, au fost înregistraţi 24,4 milioane de telespectatori.

Cât priveşte transmisiunea online, ITV Hub a înregistrat 3,3 milioane de vizionări. 

ITV a transmis că această cifră a audienţei a fost cea mai mare pentru o transmisiune sportivă de la meciul Angliei cu Portugalia, de la Campionatul European din 2004.

În faza grupelor CM 2018, meciurile selecţionatei Angliei cu Tunisia şi Belgia au fost urmărit de peste 18 milioane de telespectatori, iar cel cu Panama, de 14 milioane.

Meciul disputat cu naţionala Columbiei a încheiat aşa-zisul „blestem al ITV”. Dintre toate meciurile Angliei la Cupele Mondiale transmise de reţeaua ITV în ultimii 20 de ani selecţionata a câştigat doar unul. De cealaltă parte, englezii au câştigat 9 din 13 meciuri care au fost transmise de BBC.

Anglia va întâlni Suedia în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, iar meciul de sâmbătă va fi transmis, în Marea Britanie, de BBC One.

Atacantul Harry Kane a fost desemnat jucătorul meciului Anglia - Columbia. El a marcat din penalti în minutul 57, apoi a transformat şi o lovitură de departajare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.