Cazinourile online, acesibile acum tuturor, fără a impune limite vestimentare şi nici chiar financiare, s-au impus, în ultimii ani, drept un competitor serios stabilimentelor clasice dedicate jocurilor de noroc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cazinoul a fost dintotdeauna asociat cu imaginea creată de filme - de la westernuri la seriile „Bond” şi „Ocean’s”, de la „Propunere indecentă” la „Casino”. Ţinute elegante, băuturi fine şi multe jetoane la ruletă şi blackjack. În afara jocului în sine, socializarea reprezintă un element important. La prima vedere. În spate, securitatea este cea care primează.

Iniţial locuri în care aveau loc diverse activităţi, între care jocurile de noroc, cazinourile s-au dezvoltat preponderent în Europa, Asia şi Statele Unite, pe parcursul câtorva sute de ani.

Veniturile primelor zece cele mai importante companii din lume care deţin cazinouri au însemnat, anul trecut, cumulat, 66 de miliarde de dolari, potrivit statista.com.

Macao, Las Vegas, Singapore şi Monaco se numără între zonele cele mai populare din lume pentru jocurile de noroc.

În România, după 1990, au fost deschise numeroase cazinouri. În timp ce vechiul Cazino din Constanţa a rămas doar un simbol, oraşele mari din ţară au fost luate cu asalt. În 2019, majoritatea funcţionează fără dealeri, iar tehnologia pare să fi captat piaţa.

Odată cu dezvoltarea ei, a crescut o altă ramură a jocurilor de noroc. Cea online. Jucătorii nu mai sunt nevoiţi să ajungă în Las Vegas sau în alte regiuni celebre pentru cazinouri. Industria jocurilor de noroc online a atras mult mai mulţi pasionaţi decât cazinourile, devenind un real competitor. Multe cazinouri au remarcat oportunitatea şi au deschis versiuni online ale brandului. Acum, de acasă, oricine poate juca la cazinouri online precum https://www.cazinouri.info/, fără a ieşi din zona sa de confort.

„După 50 de ani de comunism, la noi nu ştia nimeni ce înseamnă un cazinou. Învăţam să jucăm, pe loc, acolo”, a povestit pentru News.ro un jucător. „Online, acum e mult mai comod şi din acest motiv au disparut majoritatea cazinourilor de la noi. Dintre cele care există majoritatea sunt doar cu aparate, fară dealeri. Şi nu mai au acelaşi farmec. Acasă, poţi juca şi blackjack şi ruleta. La cazinou trebuie să joci bani mulţi, acasă poţi şi cu 50 de lei... Sunt foarte mulţi care joacă aşa. În plus, în cazinouri nici nu se mai fumează... Cred că 90% dintre cei care jucau acum 15 ani sunt acum online".

Cazinourile din România, deţinute de străini, atrag acum mai mult clienţi din afară decât români. Puţine păstrează din strălucirea vremurilor de glorie, şi tot mai puţine clienţii de atunci.

Cazinourile live funcţionează online precum cele reale. Ele sunt o replică a experienţei într-un cazinou, iar popularitatea în creştere a acestor servicii va rezulta în evoluţia pieţei globale de jocuri de noroc online.

Aceasta este aşteptat să genereze venituri de 74 de miliarde de dolari până în 2023, potrivit marketwatch.com.

Schimbările dinamice ale stilului de viaţă, îmbunătăţirea condiţiilor de trai, cele mai recente tehnologii influenţează evoluţia acestei pieţe. Ea este condusă şi de creşterea venitului pe cap de locuitor şi de numărul gospodăriilor cu venituri multiple, care reprezintă baza creşterii cheltuielilor pentru variante inovative de a juca la cazino. Aplicaţiile mobile atrag noi jucători, iar tehnologiile AR (realitate augmentată) şi VR (realitate virtuală) sunt folosite pentru crearea unei experienţe cât mai apropiate de realitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.