Mai multe evenimente vor avea loc între 11 şi 25 octombrie, la Bucureşti, pentru a marca împlinirea a 100 de ani de la înfiinţarea şcolii Bauhaus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primul eveniment este expoziţia „bauhaus imaginista”, prezentată la  Goethe-Institut, un proiect internaţional de amploare care pune accentul pe diseminarea şi receptarea şcolii Bauhaus pe plan mondial.

Ea va fi deschisă pe 11 octombrie, la ora 19.00, şi va putea fi vizitată până pe 25 octombrie.

Expoziţia itinerantă reuneşte idei, cercetare şi documentaţie. Artistul Luca Frei a dezvoltat o structură – parţial sculptură, parţial arhitectură expoziţională – ca un spaţiu în care vizitatorii pot urmări diferitele planuri ale proiectului. Acesta include cercetări efectuate de curatori, texte şi imagini pe marginea celor patru capitole, precum şi documentaţia programului internaţional al ediţiei bauhaus imaginista din anul 2018.

Un rol central în cadrul instalaţiei îl ocupă terminalul cu calculator, de la care vizitatorii pot răsfoi revista online a bauhaus imaginista şi pot imprima materiale sub formă de imagine sau text. Un program de film prezintă lucrări special produse în acest scop de artiştii şi cercetătorii contemporani Zvi Efrat, Kader Attia, Otolith Group şi Wendelien van Oldenburgh, pe marginea unor teme şi povestiri referitoare la mişcarea Bauhaus.

Curatorii proiectului sunt Marion von Osten şi Grant Watson, în colaborare cu o echipă internaţională de oameni de ştiinţă.

Vor fi organizate seri de film de artist care prezintă lucrări dedicate proiectului, create de artiştii şi oamenii de ştiinţă contemporani pe teme şi naraţiuni Bauhaus.

Pe 22 octombrie, între orele 15.00 şi 20.00, va avea loc o dezbatere la New Europe College – „Modernism şi cutremur la Bucureşti”.

Arhitecţi, ingineri, economişti şi administratori ai asociaţiilor de proprietari vor discuta la masă rotundă despre situaţia clădirilor moderniste din Bucureşti în cazul unui cutremur.

Pe 11 noiembrie, Goethe-Institut este una dintre cele 69 de spaţii incluse în a 13-a ediţie a evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.