Televiziunea Română a anunţat lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale Eurovision Song Contest 2022, după închiderea sesiunii de contestaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lista semifinaliştilor Selecţiei Naţionale Eurovision Song Contest 2022 a fost completată cu încă o piesă, după analiza contestaţiilor depuse. Conform regulamentului, artiştii au avut posibilitatea să depună contestaţii în termen de maxim 24 de ore de la finalul jurizării din etapa preselecţiei.

Organizatorii au primit patru contestaţii: E-an-na - „Malere”; Renate Grad - „Still alive”; SAVE - „Deep water”; Ioana Popescu - „Between two rains”.

Comisia de analiză a contestaţiilor este formată din Cristian Faur, preşedintele juriului Selecţiei Naţionale, Liana Elekeş şi Gabriel Scîrleţ, regizori muzicali cu o îndelungată experienţă la Eurovision.

La finalul analizei contestaţiilor, Comisia a decis ca piesa „Malere”, interpretată de E-an-na, să intre în semifinala concursului naţional. Celelalte trei contestaţii au fost respinse.

Totodată, Alex Parker & Erik Frank & Bastien au decis să retragă piesa „Best of me”, Erik Frank aflându-se în imposibilitatea de a se deplasa în România pentru concurs. În locul piesei „Best of me” va intra în concurs melodia „All this love”, interpretată de Alex Parker & Bastien. Piesa „All this love” întrunise, iniţial, punctajul de calificare în semifinale, însă nu fusese admisă întrucât, conform regulamentului, un artist nu poate intra în concurs cu două piese.

Semifinaliştii Selecţiei Naţionale ESC 2022 (în ordine alfabetică)

Nume, prenume Titlu piesă
Aldo Blaga Embers
Alex Parker & Bastien  All this love
Alexa Hoodies and cold nights
Alina Amon Without you
ANA Youngster
Andra Oproiu  Younique
Andrea Stocchino  Avere paura
Andrei Petruş Take me
ARIS Do Svidaniya
Ayona  Let me come to you
Barbara Hypnotized
Bogdan Dumitraş Sign
Carmen Trandafir Măşti
Cezar Ouatu For everyone
Ciro De Luca  Imperdonabile
Cream, Minodora şi Diana Bucşă România mea
Dan Helciug 241
Dora Gaitanovici Ana
E-an-na Malere
Eliza G The other half of me
Eugenia Nicolae feat. Cazanoi Brothers Doina
FABI That way
Forţele de muncă Hai afară, frate!
Gabriel Basco One night
Giulia-Georgia  Fiind your way
Ivel Neverending
Jessie Regret
Kyrie Mendél Hurricane
Letiţia Moisescu Mirunica
Leyah I'll be fine
Mălina Prisoner
Miryam Top of the rainbow
MØISE Guilty
Oana Tăbultoc Utopia
Olivia Miheţ Fragile
Othello You're worthy
Outflow Running in circles
PETRA Ireligios
Roberta-Maria Popa  Indigo
Romeo Zaharia Until the fight
Seeya Save me
Sophia Beautiful lies
Stelian Remember
VANU  Never give up
Vizi  Sparrow
WRS Llamame

Semifinala Selecţiei Naţionale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR.

Melodiile care au trecut de etapa preselecţiei vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul şi telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.

În acest sens, echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 46 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române şi online, pe siteul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul YouTube al TVR şi pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.

În premieră, fanii îşi vor putea vota favoriţii pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialişti va alege doar zece piese pentru marea finală.

Ultimul act al competiţiei va avea loc pe 5 martie, când vom afla şi numele reprezentantului ţării noastre în concursul internaţional Eurovision, care va avea loc în perioada 10 -14 mai 2022, la Torino, Italia.

Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere şi organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.  

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.

41 de ţări s-au înscris la ediţia cu numărul 66 a concursului internaţional: Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU - cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.