Eurovision nu va avea loc în 2020 din cauza epidemiei de coronavirus şi a măsurilor de izolare, dar organizatorii au anunţat marţi un proiect de emisiune alternativ, retransmis în direct pe canalul de YouTube. Aceasta va avea loc la 16 mai, dată la care dinala concursului european al cântecului trebuia să aibă loc la Rotterdam.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Intitulat "Eurovision: Europe Shine a Light", programul va dura aproximativ două ore şi "va aduce un omagiu celor 41 de artişti care trebuiau să-şi reprezintă ţara în cadrul competiţiei. Vor fi multe surprize pentru fani şi spectatori", anunţă comunicatul European Broadcasting Union (EBU). 

"Emisiunea speră de asemenea să reunească artiştii din 2020, acolo unde se află, pentru a interpreta un cântec mai vechi al Eurovision ale cărui versuri promovează unitatea, un mesaj care se potriveşte cu situaţia în care ne aflăm".  

Sietse Bakker, producătorul celei de-a 65-a ediţii a concursului, explică: "Vrem să conectăm oamenii din Europa în ciuda acestor vremuri tulburi. Bineînţeles că vom aduce un omagiu şi celor afectaţi de criza de coronavirus şi celor care muncesc pentru a o combate". 

Emisiunea va fi prezentată de trioul care trebuia să fie prezent în concursul din Regatul Ţărilor de Jos: Chantal Janzen, Edsilia Rombley şi Jan Smit.

European Broadcasting Union (EBU) încurajează toate posturile de televiziune care urmau să participe la Eurovision 2020 să difuzeze această emisiune specială. 

Candidaţii vare vor concura la ediţia din 2021 a Eurovision vor putea fi aceiaşi, dar cântecele trebuie să fie noi, au precizat deja organizatorii. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.