Ernest Oberländer-Târnoveanu a câştigat concursul de manager al Muzeului Naţional de Istorie a României (MNIR), cu media 8,13, a anunţat Ministerul Culturii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Candidaţii la concursul de proiecte de  management organizat pentru Muzeul Naţional de Istorie a României din Bucureşti au fost Ernest Oberländer-Târnoveanu, actualul director interimar, şi Florian Matei Popescu, fost consilier al ministrului Vlad Alexandrescu.

Oberländer-Târnoveanu  a fost notat în cele două etape ale concursului cu 7,78 şi 8,48, în timp ce Popescu a obţinut notele 7,14 şi 6,93.

Este declarat câştigător candidatul care a obţinut cea mai mare medie cu condiţia ca aceasta să fie minimum 7.

Ernest Oberländer-Târnoveanu, fost director al Direcţiei Muzee şi Colecţii din Ministerul Culturii, între 1998 şi 1999, a preluat conducerea Muzeului Naţional de Istorie a României în 2010. Pentru un an a fost director interimar, iar din 2011, director general al MNIR. Ernest Oberländer-Târnoveanu a condus instituţia cu titlu de interimar, după ce activitatea sa managerială pe parcursul ultimilor cinci ani a fost notată cu 6,80 de comisia de evaluare numită de Ministerul Culturii în prima jumătate a acestui an.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.