Enciclopedia online Wikipedia a eliminat informaţiile din ediţiile de print şi online ale tabloidului britanic, concluzionând că acestea sutn ”în general nerealiste”, a anunţat CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decizia a venit ca urmare a lungilor dezbateri, cu privire la credibilitatea ziarului Daily Mail, în comunitatea editorilor voluntari de la Wikipedia.

Editorii au explicat, miercuri, că hotărârea a fost luată ca urmare a reputaţiei ziarului pentru fapte verificate ”jalnic, senzaţionalism şi ştiri fabricate”. 

Ei recomandă instalarea unui ”filtru de editare”, care ”să-i atenţioneze atunci când se folosesc referinţe din Daily Mail”. Şi mai încurajează voluntarii să revizuiască sutele de citări din Daily Mail existente deja pe Wikipedia şi să le mute/înlocuiască cu unele adecvate”. 

The Daily Mail nu a dorit să comenteze. 

Tabloidul The Daily Mail este unul dintre cele mai de succes ziare din Marea Britanie, iar site-ul lui - furnizează 1.600 de poveşti pe zi - este cel mai citit ziar în online din lume. 

 



 



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.