Emmanuel Macron, care inaugurează joi seară Salonul Cărţii de la Paris, nu va vizita standul Rusiei, invitat de onoare, ca urmare a otrăvirii în Anglia a unui fost spion, a anunţat Palatul Elysée, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful Statului "nu va vizita" standul Rusiei la Salonul Cărţii, care anul acesta onorează reînnoirea literelor ruseşti, potrivit anturajului preşedintelui francez. 

"Preşedintele nu va vizita standul oficial al Rusiei la salonul cărţii (...) în contextul atacului de la Salisbury şi în concordanţă cu poziţia noastră şi solidaritatea cu aliatul nostru britanic", a transmis Palatul Elysée.

Însă "preşedintele se va întâlni cu scriitori ruşi" în cursul vizitei la târg, a precizat preşedinţia. "Ne angajăm să reînnodăm legăturile subţiri culturale dintre societatea rusă şi cea franceză". Treizeci şi opt de scriitori ruşi vor fi prezenţi la Salon. 

Mai devreme, joi, Emmanuel Macron a condamnat "cu cea mai mare fermitate atacul inacceptabil", pentru care "totul sugerează" că Rusia este "responsabilă", potrivit preşedintelui francez. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.