Emisiunea „Câştigă România!”, difuzată de TVR 2, va avea o ediţie specială miercuri, 9 mai, de Ziua Europei, de la ora 20.00. Concurenţii vor fi scrimera Ana-Maria Brânză, actriţa Diana Cavallioti şi artistul Zoli Toth, iar sumele câştigate de aceştia vor susţine trei elevi olimpici într-o vizită de trei zile la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Va fi o ediţie «Câştigă România!» deosebită în care Ana Maria Brânză, Diana Cavallioti şi Zoli Toth se vor duela în cunoştinţe de cultură generală pe teme despre România, iar sumele câştigate de participanţi vor fi folosite pentru a susţine trei copii olimpici într-o minivacanţă de trei zile la Bruxelles. Elevii vor vizita Parlamentul European, într-un tur organizat cu ajutorul Ministerului Afacerilor Externe", a spus Diana Pascal, producătorul emisiunii, informează TVR.

Scrimera Ana-Maria Brânză este campioană olimpică la Jocurile Olimpice de vară din 2008 de la Beijing, campioană olimpică pe echipe la ediţia din 2016 de la Rio de Janeiro, de două ori campioană mondială pe echipe şi de şapte ori campioană europeană. Concurent este şi actriţa Diana Cavallioti, care a apărut în „Ana, mon amour”, producţie premiată pentru realizări artistice şi tehnice deosebite la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

Printre invitaţii lui Virgil Ianţu se numără artistul Zoli Toth, care în urmă cu 13 ani, alături de trupa Sistem şi Luminiţa Anghel, urca România pentru prima dată pe „podiumul" Eurovision şi aducea "medalia de bronz".

Producţie 100% românească, dezvoltată de Televiziunea Română împreună cu compania Zucchero Media, „Câştigă România!” este o emisiune-concurs de cultură generală difuzată la TVR 2 al cărei prezentator este Virgil Ianţu. În fiecare ediţie, în platoul emisiunii se află trei concurenţi. Calculatorul alege de pe harta României un judeţ de graniţă ca punct de plecare, iar misiunea celor aflaţi în concurs este să ajungă într-un judeţ, tot de graniţă. Pentru a merge mai departe, participanţii trebuie să răspundă corect la întrebări de cultură generală ce au legătură cu judeţele „prin care trec”. Concurentul care reuşeşte să câştige zece ediţii consecutive, maximum de ediţii la care poate participa prin regulament, intră şi în posesia Marelui Premiu „Câştigă România”, un autoturism.

Anul trecut, emisiunea-concurs s-a lansat pe piaţa internaţională sub numele de „Win your country”, iar în premieră, producţia TVR a fost selecţionată la Eurovision Creative Forum, organizat de EBU (European Broadcasting Union). Anul acesta, emisiunea a fost selectată în finala „International Format Awards 2018", la secţiunea Cel mai bun format de game show de studio, într-o competiţie internaţională în care se premiază cele mai valoroase formate de emisiuni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.