Elevii academiei de balet a Operei de Stat din Viena au fost încurajaţi să fumeze pentru a-şi menţine greutatea, potrivit unei anchete citate de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O comisie specială anchetează acuzaţiile că academia pune în pericol bunăstarea elevilor. Este susţinut că tinerii dansatori au fost supuşi unui antrenament dur.

Şefa comisiei, Susanne Reindl-Krauskopf, a spus că elevii erau strigaţi după prenume şi după măsura pe care o purtau la haine.

„Este clar că adolescenţii şi copiii nu sunt suficient de protejaţi faţă de discriminare, neglijenţă şi efecte medicale negative”, se arată în raportul comisiei. În plus, sarcinile date în timpul antrenamentelor erau slab controlate şi „periculoase pentru bunăstarea lor”.

Opera de Stat din Viena a transmis că a redus deja numărul de reprezentaţii ale elevilor şi că va studia raportul înainte de a formula un răspuns.

Academia, creată în 1771, este una dintre cele mai prestigioase şcoli de balet din Europa. Mulţi dintre cei care au studiat aici fac parte din companii precum Royal Ballet din Londra şi American Ballet Theatre din New York.

În luna aprilie a acestui an, Opera de Stat din Viena a început o anchetă şi a promis că va lua măsuri după ce au apărut mai multe informaţii potrivit cărora elevii prestigioasei ei academii de balet au fost abuzaţi fizic şi psihic de doi profesori.

Ministru austriac al Culturii, Alexander Schallenberg, a cerut soluţionarea imediată a problemelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.