"Teatrul ne reaminteşte în fiecare zi cât de preţioasă este libertatea" a transmis echipa Festivalului Naţional de Teatru (FNT), de Ziua Mondială a Teatrului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Lumea se schimbă în direcţii ameţitoare, trăim motive de îngrijorare, nimic nu e câştigat pentru totdeauna, nici libertatea, nici democraţia. Şi nu e o întâmplare că tocmai teatrul - prin puterea nuanţelor sale - ne reaminteşte în fiecare zi cât de preţioasă este libertatea", este mesajul echipei care organizează FNT.

"Teatrul înseamnă libertate şi înseamnă frumuseţe, înseamnă prilej pentru reflecţie şi regăsire, dar teatrul înseamnă şi momente de respiro în luptele de care nimeni nu e scutit pe baricadele personale. Teatrul este, mai ales, suflet, şi de aceea ne întoarcem iar şi iar şi iar cu emoţie în sălile de spectacol. Teatrul ne ajută să nu ne pierdem sufletele în timpul acesta tot mai grăbit. Teatrul are vulnerabilitatea clipei, însă emoţiile creaţiei durează cât va mai dura umanitatea în noi, oamenii. Şi pentru toate acestea, şi pentru încă multe altele, nu vom lăsa cortina să cadă", au transmis reprezentanţii FNT.

A 29-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru va avea loc între 18 şi 27 octombrie 2019, la Bucureşti. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.