Drepturile de editare a volumului "Biblia pierdută", primul roman al scriitorului Igor Bergler, au fost achiziţonate de gigantul Penguin Random House.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La sfârşitul anului trecut, drepturile pentru "Biblia pierdută" au fost achiziţionate de editura înfiinţată de Umberto Eco, La Nave din Teseo. În doi ani, cartea a fost vândută în peste 130.000 de exemplare. 

Editura Ediciones B din Spania, parte a celui mai mare concern literar din lume, Penguin Random House, a achiziţionat drepturile de traducere în limba spaniolă şi de distribuţie în Spania, Mexic, Chile, Columbia, Argentina, Paraguay, Uruguay, Venezuala, Peru, Ecuador, Bolivia, Costa Rica şi Panama.

Romanul va apărea în 28 de ţări. De menţionat că al doilea roman semnat de Igor Bergler, "Testamentul lui Abraham", care s-a vândut în peste 65.000 de exemplare, va fi scos spre vânzare internaţională cu începere din luna mai a acestui an.

Următoarele cărţi ale lui Igor Bergler programate să apară în România sunt "6 Poveşti cu draci", în această primăvară şi a treia carte din seria Charles Baker, "Minciuna lui Michelangelo", în toamna anului viitor.

Igor Bergler s-a născut pe 21 septembrie 1970 şi şi-a petrecut anii copilăriei la Timişoara. Tot aici a absolvit Liceul ”C. D. Loga”, pe atunci liceul elitelor timişorene. A intrat la Faculate în ultimul an al regimului Comunist, la Politehnica din Timişoara. A studiat regie de film, scenaristică şi filmologie la Bucureşti, iar apoi regie de film şi televiziune la Berlin. Igor Bergler are un doctorat în Managementul campaniilor electorale. A făcut parte din echipa care a creat după Revoluţie ProCinema, unde a scris zeci de articole şi cronici de film. La Timişoara, a condus ca director executiv ceea ce presa a numit "cea mai bună televiziune locală din România", Analog Tv, şi pentru o scurtă perioadă radiourile Analog din Timişoara, Caransebeş şi Lugoj. A creat şi moderat poate cea mai celebră emisiune de cultură postrevoluţionară după ”Serata muzicală” a lui Iosif Sava, ”A cincea roată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.