Dramaturgul David Mamet, câştigător al premiului Pulitzer şi nominalizat la Tony Award, a dezvăluit într-un interviu că a scris o piesă de teatru despre Harvey Weinstein, potrivit The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În interviul în care şi-a promovat noul roman, "Chicago", despre o crimă misterioasă din epoca prohibiţiei, a spus: "Vorbeam cu producătorul meu de la Broadway şi mi-a spus: "De ce nu scrii o piesă despre Harvey Weinstein?" Şi am scris-o". 

Detalii despre producţia oficială a piesei nu au fost încă confirmate. Ea este intitulată "Bitter Wheat". Rock Kogan de la Chicago Tribune a afirmat: "Există un mare interes pentru rolul principal care să fie interpretat de o legendă a scenei de la Chicago, un star de cinema". 

Mamet a mai abordat tema hărţuirii sexuale în "Oleanna", o piesă de teatru scrisă în 1992 în care o studentă îl acuză pe profesorul ei de comportament nepotrivit. 

"Mă gândesc mult la asta", i-a mărturisit scriitorul lui Kogan. "Am multe fete, un fiu", a adăugat el. "Fiecare societate trebuie să se confrunte cu geniul sexualităţii de necontrolat şi să încerce în diverse moduri să se ocupe de această problemă  însă nimeni nu o face cum trebuie. Există o mare dificultate când schimbi modalităţile, aşa cum facem acum. Oamenii o iau razna. Încep să se sfâşie unii pe alţii". 

Mamet a mai scris despre Hollywood. Comedia sa din 2000 "State and Main" urmăreşte o echipă de filmări în Vermont, în care joacă Alec Baldwin şi William H Macy. Piesa lui din 1988 "Speed-the-Plow" satirizează de asemenea industria de film, fiind pusă în scenă la Old Vic din Londra în 2008 cu Kevin Spacey în rolul unui producător de film disperat. 

Cea mai recentă piesă de teatru semnată de Mamet pentru Broadway, "China Doll", îl are în prim-plan pe Al Pacino, un broker în declin, un rol scris special pentru actor. 

Următorul film al lui David Mamet este o dramă, adaptare a romanului lui Don Winslow, "The Force", care va fi lansat anul viitor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.