Tablourile ”Spre luncă/ To the Meadow” şi ”Flori în pahar/ Flowers in glass”, semnate Nicolae Grigorescu, au fost evaluate fiecare la 30.000 de euro şi sunt scoase la licitaţie la Goldart, pe 22 martie, în ”Colecţii şi artişti importanţi - Început de primăvară - Eternul feminin/ Beginning of Spring - The essence of femininity”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Flori în pahar/ Flowers in glass” este ulei/lemn, semnat şi datat cu roşu în dreapta jos "Grigorescu (1)902. Licitaţia va începe de la 19.000 de euro. ”Spre luncă/ To the Meadow”, semnat tot de Grigorescu, ulei pe panou de lemn cu două traverse, este semnat stânga jos cu roşu "Grigorescu", şi se vinde cu 30.000 de euro. Licitaţia va porni de la 24.000 de euro. 

”Flori în pahar”, de Nicolae Grigorescu
”Flori în pahar”, de Nicolae Grigorescu
Un alt lot, semnat Grigorescu, ”În luncă/ In the meadow” este lucrat în ulei pe lemn şi datat cu roşu dreapta jos ”Grigorescu 1907. Lucrarea are o estimare stabilită între 10.000 şi 15.000 de euro. Licitaţia va începe de la 8.000 de euro. 
 
”În luncă”, de Nicolae Grigorescu
”În luncă”, de Nicolae Grigorescu
 
Tabloul în ulei pe pânză ”Case lângă pădure/ Houses near the forest”, de Tibor Boromisza, este estimat între 5.000 şi 10.000 de euro. 

”Serenada/ The Serenade”, de Iosif Iser, este pus în vânzare pentru 7.500 de euro. Lucrarea, ulei/ pânză, este semnată şi datată "J. Iser 1904" dreapta jos. Lucrarea este reprodusă în categoria "Portretul în pictura românească din colecţiile particulare", 2014, pag. 61, iar o fotografie de epocă a lucrării în atelierul artistului este reprodusă în cat. expoziţiei "Atelierul. Modelul. Pictorul" realizat de MNAR, 2008, la pag.17.

”Studiu de nud/ Nude study”, semnat Corneliu Baba, este guaşă şi pastel/ hârtie, semnat, datat 1978 dreapta jos. Lucrarea este estimată de Goldart între 3.500 şi 5.000 de euro. Pe cartonul de pe verso este dedicaţie olografă ”Într-o zi de iarnă primăvăratică (24 XII-78.) În singurătatea unui Ajun de An Nou, această imagine şi aceeaşi prietenie”, dublu semnat, datat şi intitulat. 

La începutul lunii, tabloul ”Ţărăncuţă cu fuior”, de Nicolae Grigorescu, a fost adjudecat pentru suma de 45.000 de euro, la Licitaţia de Mărţişor, care a avut loc la Palatul Cesianu-Racoviţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.