Filarmonica „George Enescu” va sărbători centenarul Leonard Bernstein pe 28 şi 29 iunie. Ultimele două concerte ale stagiunii 2017-2018 vor fi conduse de maestrul Christian Badea, unul dintre discipolii faimosului compozitor, dirijor, pianist şi pedagog american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Leonard Bernstein (1918-1990) a fost recunoscut pentru implicarea şi dăruirea, pentru talentul său şi forţa comunicării, care se răsfrângea în egală măsură asupra muzicienilor cu care a colaborat.

„Leonard Bernstein, un compozitor excepţional şi original, este, într-un fel, Omul Renaşterii în muzică - american, dar în acelaşi timp şi  internaţional. Mi s-a părut potrivit ca, în final de stagiune, să facem, la Filarmonica «George Enescu», un concert dedicat memoriei sale, să terminăm într-o notă americană, chiar înainte de 4 iulie, care e sărbătoarea naţională a Americii”, a declarat dirijorul Christian Badea.

Christian Badea şi Leonard Bernstein
Christian Badea şi Leonard Bernstein

Din programul exclusiv Bernstein, susţinut de la ora 19.00 de Orchestra Filarmonicii „George Enescu”, fac parte Uvertura „Candide”, Simfonia nr.2, „The Age of Anxiety”, Suita „Poveste din cartierul de vest”.

Solist va fi pianistul spaniol Josu De Solaun, care a câştigat Concursul „George Enescu” în 2014.

„Este foarte emoţionant să cânt la Ateneu, în primul rând datorită relaţiei cu Enescu. Când am câştigat concursul eram într-o perioadă foarte dificilă a vieţii mele, cu nenumărate îndoieli legate de drumul meu în muzică. Acest concurs a fost o mare încurajare pentru a continua. Deci, de câte ori vin aici, mă aflu în locul în care am renăscut muzical. Să cânţi alături de Filarmonica «George Enescu» şi de maestrul Christian Badea este un mare dar pentru orice muzician", a spus pianistul spaniol Josu de Solaun.

Preţul biletelor costă între 55 şi 70 de lei. Ele pot fi cumpărate de la casa de bilete a Ateneului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.