Creatoarea de modă Doina Levintza, artiştii Dan Coma şi Mihai Ţopescu vor expune la Château de Beloeil din Belgia în avanpremiera festivalului Europalia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vernisajul expoziţiei de artă contemporană „Love Letters For Europe. Signed Romania”, organizată de Institutul Cultural Român la Castelului Beloeil, va avea loc pe 18 iulie, la ora 19:30, în prezenţa prinţului Michel de Ligne şi a prinţesei Eleanor de Ligne.

Doina Levintza, unul dintre cei mai prolifici şi mai apreciaţi scenografi de teatru, televiziune şi film din România, va prezenta o expoziţie de costume, alături de accesorii de marochinărie ale artistului Dan Coma, unul dintre cei mai cunoscuţi creatori de gen din România.

În grădinile castelului vor fi expuse lucrările sculptorului Mihai Ţopescu. Artistul propune proiectul „Manifest”, ce constă într-o instalaţie configurată în situ, în grădina castelului, un protest faţă de defrişările ilegale. El suprapune pădurii naturale una ideală, a „Paradisului”, aşa cum o numeşte.

Expoziţia, deschisă până pe 30 septembrie, reprezintă avanpremiera prezenţei României la festivalul Europalia, care va avea loc în perioada octombrie 2019 - ianuarie 2020.

Unul dintre cele mai frumoase castele din Belgia, Château de Beloeil este deschis publicului în perioada aprilie - octombrie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.