Grupul de hackeri cunoscut sub numele REvil, care a sustras săptămâna aceasta date din serverele companiei Grubman Shire Meiselas & Sacks, a publicat mai multe documente legate de Lady Gaga şi Donald Trump, iar firma de avocatură a anunţat că nu va plăti răscumpărarea de 42 de milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Site-ul companiei Grubman Shire Meiselas & Sacks a fost atacat în urmă cu câteva zile, iar hackerii susţin că au intrat în posesia a 756 de gigabiţi de informaţii, inclusiv contracte şi adrese personale de e-mail.

Între clienţii firmei se numără Lady Gaga, Elton John, Madonna, Robert De Niro, Barbra Streisand, Barry Manilow, Rod Stewart, Lil Nas X, The Weeknd, U2, Drake, Andrew Lloyd Webber, Priyanka Chopra, Sofia Vergara, Activision, Inc, Sony Corp, LeBron James şi Mike Tyson.

Joi, hackerii au distribuit primele dovezi - documente legate de activitatea cântăreţei Lady Gaga. După asta, ei l-au anunţat pe Donald Trump că au găsit „o tonă de rufe murdare” în e-mailurile lui. O sursă apropiată companiei a confirmat pentru revista Rolling Stone că firma nu avea niciun fel de legătură cu preşedintele.

În cele 169 de e-mailuri dezvăluite nu există ceva condamnabil. Doar câteva fac referire la Donald Trump, însă este vorba despre trimiteri făcute la adresa lui în emisiuni TV şi reclame şi în interviul acordat de el Barbarei Walters în 2015.

Un purtător de cuvânt al companiei a transmis că hackerii cer 42 de milioane de dolari răscumpărare. „Colaborăm direct cu agenţii federali pentru a rezolva situaţia”.

„Am fost informaţi de experţi şi de FBI că negocierile sau plata recompensei către terorişti este o încălcare a legii. Chiar şi în cazurile în care au fost plătite răscumpărări, infractorii au dezvăluit oricum documentele”, a declarat acesta.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.