”The Hunt for Transylvanian Gold”, un documentar despre furtul brăţărilor de aur dacice, vechi de aproape 2000 de ani, va avea premiera miercuri, ora 17.00, la sediul MNIR din Calea Victoriei, nr. 12, Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Documentarul pune accentul pe investigaţia care a durat mai bine de 10 ani şi s-a desfăşurat pe două continente: Europa şi America de Nord.

Investigaţia a fost coordonată de procurorul general al României, Augustin Lazăr, pe atunci procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, şi a scos la iveală faptul că în zona Sarmizegetusei au fost descoperite de căutătorii de comori 24 de brăţări de aur dacice.

Filmul are o durată de 50 de minute şi oferă informaţii inedite despre reţelele care se ocupă cu traficul de artefacte pe piaţa neagră
internaţională, despre vânătorii de comori, experţii în antichităţi, suspecţii arestaţi şi cele 13 brăţări recuperate.

Documentarul este o producţie Kogainon Films (Boston), iar echipa filmului a avut atât membri români, cât şi americani.

În deschiderea evenimentului vor lua cuvântul: Dan Dimăncescu - consulul onorific al României la Boston, Augustin Lazăr - procurorul general al României, şi dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu -  managerul MNIR.

Intrarea este liberă, în limita a 100 de locuri disponibile.

THE HUNT FOR TRANSYLVANIAN GOLD - TRAILER from Kogainon Films on Vimeo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.