Lansarea oficială în cinematografe a documentarului „Noi împotriva noastră” de Andra Tarara, o conversaţie necesară despre sănătatea mintală, va avea loc pe 20 august, la ora 18.30, la Cinema „Elvira Popescu” din Bucureşti. Proiecţia va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu echipa filmului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biletele pentru premieră sunt disponibile pe Eventbook.

Lungmetrajul de debut al tinerei cineaste Andra Tarara, „Noi împotriva noastră” este constituit dintr-o serie de dialoguri ce conturează relaţia tată - fiică, marcată de o pasiune comună şi de o tulburare psihică. Discuţia celor două personaje atinge subiecte precum incapacitatea de comunicare, educaţia şi dezvoltarea personală, transmiterea transgeneraţională sau stigma bolilor mintale. Fiecare îşi expune propria poveste - de fapt propria perspectivă asupra aceloraşi evenimente - atât prin intermediul cuvintelor, cât şi prin intermediul camerei de filmat.

„Cred că prin conversaţiile din „Noi împotriva noastră”, tatăl meu reuşeşte să dea o voce unor persoane prea puţin ascultate şi să aducă în atenţia publică subiecte prea puţin discutate. În familia mea diagnosticul psihiatric al tatei era un subiect extrem de delicat şi îmi este absolut clar că nu am fi avut niciodată discuţii atât de profunde dacă nu aş fi făcut acest film. Pentru noi, aceste discuţii filmate au făcut diferenţa. Să trecem prin acest proces, deşi uneori anevoios şi complicat, cu multe suişuri şi coborâşuri, a însemnat în cele din urmă o mare apropiere, a fost foarte vindecător. O dată spartă gheaţa, de-acolo a început o nouă relaţie, s-a deschis un nou nivel de comunicare”, spune regizoarea Andra Tarara.

„Noi împotriva noastră” a avut premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film Documentar Ji.hlava 2020, Cehia şi a fost prezent la Les Films de Cannes à Bucarest 2020.

În această vară a fost selectat în cadrul mai multor festivaluri, printre care Moldova Film Festival şi Moscow International Documentary Film Festival DOKer, a făcut parte din competiţia Festivalului Ceau Cinema! de la Timişoara şi a participat în secţiunea „Zilele Filmului Românesc” a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

„Printr-o poveste intimă, documentarul „Noi împotriva noastră” deschide, în fapt, o conversaţie necesară despre sănătatea mintală, despre problemele pe care de cele mai multe ori nu le recunoaştem sau nu le identificăm din timp, despre modul în care putem relaţiona cu apropiaţii diagnosticaţi, precum şi despre existenţa sau nevoia mai multor platforme de suport. Ne dorim să venim în întâmpinarea celor care vor vedea filmul (şi nu numai), prentru a aborda mai uşor aceste subiecte, atât prin experienţa personală a Andrei şi a tatălui ei, cât şi cu sprijinul unei echipe de psihologi şi psihiatri, care ni s-au alăturat în etapa de distribuţie a filmului”, a declarat Anda Ionescu, producătoare, Tangaj Production.

După proiecţia din 20 august, documentarul va mai putea fi văzut la Bucureşti după următorul program:
• 22 aug, 20.00 - Cinema Muzeul Ţăranului (Eventbook)
• 25 aug, 21.00 - Grădina cu Filme - Creart (Eventbook)
• 26 august, 18.30 - Cinema Elvira Popescu (Eventbook).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.