Documentarul „Klimt & Schiele - Eros şi Psyche” va rula, pe 19 aprilie, la Happy Cinema din Bucureşti, Focşani, Buzău şi Alexandria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Realizat de Michele Mally, după un scenairu scris de Arianna Marelli, documentarul va rula în cinematografe din 60 de ţări.

La Happy Cinema din Bucureşti (Liberty Center), el va putea fi vizionat şi pe 20 aprilie.

În noaptea de 31 octombrie 1918, Egon Schiele moare la doar 28 de ani, victimă a gripei spaniole, care a cauzat peste 20 de milioane de  decese. Cu puţin timp în urmă, sala principală a Clădirii Secesiunii îi găzduise prima expoziţie de succes: 19 picturi în ulei şi 29 de desene.

Cu doar câteva luni în urmă murise îndrumătorul şi prietenul lui, Gustav Klimt. Încă de la începutul secolului, el a schimbat fundamental modul în care oamenii simţeau arta şi a fondat un grup nou: Secesiunea.

Klimt şi Schiele au provocat adesea controverse în Viena extrem de conservatoare a anilor 1900, lucrările lor fiind caracterizate de o sexualitate pronunţată şi de intensitatea sentimentelor umane.

Documentarul are în prim-plan această extraordinară perioadă: un moment magic pentru artă, literatură şi muzică, în care circulau noi idei, Freud vorbea despre psihic, iar femeile începeau să-şi revendice independenţa.

Astăzi, capodoperele lui Klimt atrag vizitatori din toată lumea sau devin staruri în filme precum „Woman in Gold”. 

„Klimt & Schiele - Eros şi Psyche" este conceput pentru a ghida spectatorul prin sălile Muzeului Albertina, Belvedere, Kunsthistorisches, Muzeului Leopold, Muzeului „Sigmund Freud” şi Muzeului Vienei. Documentarul este narat de actorul italian Lorenzo Richelmy.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.