Documentarul „Divele”, care a avut premiera mondială în 2021 în cadrul competiţiei de la Festivalul de film de la Sarajevo, va deschide sezonul 8 KineDok, la Bucureşti, Cluj-Napoca şi Oradea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Cele trei proiecţii vor fi urmate de discuţii cu regizorul Máté Kőrösi; dezbaterea din Bucureşti va fi moderată de criticul de film Călin Boto.

Proiecţia programată pe 7 iunie la Muzeul Naţional al Literaturii Române din Bucureşti, anunţată iniţial pentru ora 19:30, va începe de la ora 20:30. 

KineDok, programul european care promovează distribuţia alternativă de documentar, ajuns deja la ediţia cu numărul 8, revine şi în România cu o nouă selecţie de filme şi discuţii cu regizori, protagonişti şi invitaţi speciali.

Anul acesta încă o ţară se alătură programului, Georgia devenind astfel al şaselea partener, alături de Republica Cehă, Croaţia, Slovacia, Ungaria şi România. 12 documentare multipremiate produse în ţările participante vor fi proiectate cu sprijinul reţelelor de parteneri locali în multiple oraşe din fiecare ţară.

În România programul este organizat de Asociaţia One World Romania, care de asemenea suplimentează catalogul de filme cu un calup de scurtmetraje din selecţia Sahia Vintage.

Programul complet al proiecţiilor de deschidere:
7 iunie, 20:30, Bucureşti, Muzeul Naţional al Literaturii Române (intrare liberă)
8 iunie, 19:00, Cluj-Napoca, Biblioteca Judeţeană Octavian Goga (intrare liberă)
9 iunie, 21:00, Oradea, MA hub

Sinopsis: Szani, Tina şi Emese - sau, aşa cum îşi spun ele, Divele - sunt trei fete de 20 de ani care pot vorbi ore întregi despre machiaj, haine sau poze de profil pe social media. Un tânăr regizor, Máté, le urmăreşte pe cele trei cu camera de filmat până la absolvire, pentru a afla ce se ascunde în spatele machiajului lor perfect. Între timp, fiecare învaţă ceva de la celălalt şi toţi fac un pas spre maturitate.

Pe lângă cele 3 locaţii deja menţionate, sunt confirmate pentru următoarele luni proiecţii la:
Arad (organizator local CitiZenit)
Bistriţa (Palatul Culturii)
Braşov (Artburg, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania)
Brăila (Cinematograful de Artă Cinefeel)
Galaţi (Muzeul de Artă Vizuală)
Izvoarele (Curba de Cultură, la Centrul de Tineret)
Întorsura Buzăului (Liceul Teoretic Mircea Eliade)
Ploieşti (Craft & Light)
Reşiţa (Muzeul Cineastului Amator)
Alte oraşe, parteneri şi locaţii se pot alătura circuitului pe parcursul anului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.