Documentarul ”Dincolo de zona de confort: Marina Abramović în Brazilia/ The Space in Between: Marina Abramović and Brazil”, regizat de Marco Del Fiol, care a avut premiera anul trecut la festivalul South by Southwest, va rula la Bucureşti, sâmbătă şi marţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul va fi prezentat în avanpremieră sâmbătă, la Cinema Elvire Popesco, de la ora 17.00, iar marţi va fi proiectat de la ora 20.30. După această a doua proiecţie, va avea loc o dezbatere la care participă criticul de film Ileana Bîrsan şi coregraful Cosmin Manolescu.

Artista Marina Abramović pleacă într-o călătorie mistică prin Brazilia, în căutarea vindecării spirituale, explorând graniţele dintre artă şi spiritualitate. O combinaţie de road movie şi thriller spiritual, documentarul propune o abordare inedită a procesului creativ al unuia dintre artiştii cei mai importanţi ai momentului.

Filmul a avut premiera la Festivalul South by Southwest, unde a fost singura producţie străină nominalizată la categoria ”cel mai bun film documentar”. A fost nominalizat, de asemenea, la festivaluri internaţionale de film în Londra, Moscova şi Durban, dar şi la Sydney Underground Festival şi Biografilm Festival.

Marina Abramović, născută în 1946, la Belgrad, este considerată unul dintre cei mai importanţi artişti performativi din lume. Activă timp de mai multe decenii, ea a dezvoltat o nouă noţiune a identităţii corpului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.