Discovery Channel sărbătoreşte duminică, de la ora 23.00, jumătate de secol de la lansarea Apollo 11 cu un documentar de două ore, „Apollo: Povestea pierdută”, care spune povestea completă a celei mai îndrăzneţe misiuni, cu secvenţe nedifuzate până în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 20 iulie 1969, lumea a urmărit aselenizarea şi primul pas făcut de om pe Lună. În spatele imaginilor emblematice se află şi o poveste nevăzută.

Documentarul cuprinde imagini din arhive, care dezvăluie munca incredibilă a unei armate de ingineri, oameni de ştiinţă şi astronauţi, depusă pentru a obţine cea mai mare reuşită tehnologică din America.

Pentru „Apollo: Povestea pierdută” au fost folosite materiale vizuale şi documente din numeroase surse, inclusiv Centrele de Cercetare NASA, Arhivele Naţionale şi rapoartele de ştiri ale timpului.

„Scopul acestui documentar special este de a sărbători şi de a onora pe toţi cei care au făcut posibilă această misiune”, a declarat Howard Swartz, vicepreşedinte producţie şi dezvoltare la Discovery. „Faptul că s-au folosit imaginile de arhivă din acel moment a contribuit la crearea unei experienţe captivante pentru telespectator, transportându-l înapoi într-un moment de speranţă, frică şi, în cele din urmă, triumf”.

„Apollo: Povestea pierdută” este produs pentru Discovery Channel şi Discovery Science de Arrow Media. Producătorii executivi ai Arrow Media sunt Tom Brisley şi Sam Starbuck. Howard Swartz a fost producător executiv pentru Discovery şi Discovery Science.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.