Documentarele „Regele care l-a păcălit pe Hitler” şi „Maria, Inima României” vor fi difuzate de postul History pe 23 august, de la ora 21:00, respectiv de la ora 22:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două documentare fac parte din seria „Zilele glorioase ale istoriei româneşti” şi marchează a 75-a aniversare a loviturii de stat antinaziste care a avut loc pe 23 august.

„Regele care l-a păcălit pe Hitler“ arată rolul jucat de Regele Mihai I în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Producţia prezintă lovitura de stat din 23 august 1944.

În urmă cu 75 de ani, Regele se adresa naţiunii pentru a anunţa decizia României de a renunţa la sprijinul acordat Germaniei şi trecerea de partea Aliaţilor. Această hotărâre a dus la încetarea timpurie a conflictului, scurtând durata celui de-al Doilea Război Mondial cu peste 200 de zile.

Majestatea Sa Regele Mihai I povesteşte aceste întâmplări în cadrul unei discuţii cu producătorul John Florescu, care a avut loc la reşedinţa din Bucureşti a fostului suveran. „Am luat trenul spre Berlin să vedem ce ar fi rezervat cealaltă cale şi am avut un prânz cu Hitler. Nu a fost deloc o întâlnire plăcută”, spunea suveranul.

Trevor Poots este regizorul, scenaristul şi producătorul filmului alături de John Florescu, producător executiv, şi Mircea Lăcătuş, editor de imagine.

În premieră la History, documentarul „Maria, Inima României” spune povestea nepoatei reginei Victoria, care a luptat pentru supravieţuirea României în anii agitaţi ai Primului Război Mondial şi în perioada interbelică.

Regina Maria a avut diverse pasiuni artistice, una dintre ele fiind scrisul. Datorită pasiunii sale, ea a oferit lumii întregi posibilitatea de a descoperi prin ce momente dificile a trecut de-a lungul vieţii sale. Regina a consemnat toate aceste întâmplări într-o serie de jurnale şi cărţi care sunt baza acestui film, echipa de producţie aducând la viaţă povestea pe care ea a transmis-o cu propriile cuvinte.

Filmul a fost produs de Chainsaw Europe, scris de Trevor Poots, cu John Florescu, producător executiv, Viorel Chesaru, producător, Dan Drăghicescu, producător asociat, şi narat de actorul Marcel Iureş, pentru versiunea în limba română, şi de Judith Rosenbauer, pentru limba engleză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.