Disney Plus a adăugat, la începutul a 18 episoade din serialul „The Muppet Show”, lansat pe platformă la finalul săptămânii trecute, un avertisment privitor la „stereotipuri negative” prezentate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acest program include descrieri negative şi/ sau tratamente necorespunzătoare ale oamenilor ori culturilor. Aceste stereotipuri au fost greşite atunci şi sunt greşite acum”, este textul inclus. 

Nota a fost adăugată fiecărui episod din diferite motive, inclusiv unul în care Johnny Cash cântă în faţa steagului confederat.

Disney a adăugat: „Decât să înlăturăm acest conţinut, vrem să recunoaştem impactul lui dăunător, să învăţăm din el şi să stimulăm discuţii pentru a crea împreună un viitor mai incluziv”.

Cele 18 episoade ale „The Muppet Show” - serial recompensat cu patru premii Emmy - au fost alese din cinci sezoane ale serialului lui Jim Henson, care a înregistrat un mare succes în anii 1970 - 1980.

În afară de Cash, între invitaţii episoadelor în cauză s-au numărat Steve Martin, Cleo Laine, Spike Milligan, Debbie Harry şi Kenny Rogers.

Potrivit LA Times, avertismentul face referire la descrierile negative ale oamenilor din comunităţile de nativi americani şi din Orientul Mijlociu.

Publicaţia a notat că două episoade din ultimul sezon nu sunt disponibile - unul în care apare actorul Chris Langham, care era scenarist al show-ului şi a preluat roluld e gazdă după ce un invitat celebru a renunţat. Actorul, care a juca apoi în „The Thick Of It” al lui Armando Iannucci, a fost condamnat în 2007 la zece luni de închisoare pentru că a descărcat de pe internet înregistrări video indecente cu copii.

Un alt episod, cu Brooke Shields, lipseşte de asemenea din cauza drepturile de autor asupra muzicii folosite.

Câteva cântece din alte episoade au avut nevoie de editare din cauza unor prbleme privind drepturile de autor şi licenţele.

Avertismente au fost adăugate de Disney şi la începutul unor filme ca „Aladdin”, „Peter Pan”, „Lady and the Tramp”, „The Jungle Book”, „The Aristocats” şi „Dumbo”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.