Audierea din Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă în cazul Muzeului de Istorie Naturală „Grigore Antipa” – Institutul „Elie Wiesel” a controversei create de posibila alocare a unui spaţiu pentru Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului în România a fost amânată pentru săptămâna viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei nouă membri ai Comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor au votat acest lucru marţi, când trebuia să aibă loc discuţia, deşi au fost prezenţi Luis Ovidiu Popa, directorul general al Muzeului „Antipa”, şi Alexandru Florian, directorul general al Institutului „Elie Wiesel”, care coordonează proiectul MNIEH.

Ministrul Valer-Daniel Breaz nu a fost prezent la audiere pentru că se afla la Palatul Victoria la întâlnirea cu prim-ministrul Viorica Dăncilă şi managerii unor instituţii de cultură.

„O sa îi propun ca mâine, când avem întâlnirea cu reprezentanţii instituţiilor de cultură, să vină, deşi cred ca nu va putea pentru că va fi şedinţă de Guvern”, a spus preşedintele Comisiei, Gigel Ştirbu. „Sunt două subiecte care intră sub incidenţa unor discuţii în Comisie”.

Pentru mai multă siguranţă, ei au decis ca întrevederea să aibă loc săptămâna viitoare.

Miercuri, la audierea din Comisie vor fi prezenţi cel puţin 14 reprezentanţi ai unor instituţii naţionale de cultură, a precizat Ştirbu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.