Dirijorul Corului Academic Radio, Delia şi musicalul „Mamma Mia” se numără între câştigătorii premiilor acordate de publicaţia Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premiul pentru proiecte media dedicate muzicii româneşti va fi acordat muzicologului Oltea Şerban-Pârâu pentru proiectul „COOLsound 100”, lansat cu ocazia Centenarului României.

Premiul pentru interpretarea şi promovarea repertoriului muzical românesc contemporan de creaţie corală îi va reveni lui Ciprian Ţuţu, dirijor al Corului Academic Radio începând din 2016, care s-a remarcat prin dinamica asimilării repertoriului contemporan de gen, prin calitatea de un remarcabil profesionalism a versiunilor sale interpretative la pupitrul acestei prestigioase formaţii corale.

Spectacolul anului a fost desemnat musicalul „Mamma Mia”, de Benny Anderson şi Bjorn Ulvaeus, pe un libret de Catherine Johnson. Traducerea şi adaptarea în limba română au fost realizate de Ernest Fazekas, versiunea românească fiind prezentată în turneu naţional la Bucureşti (Sala Palatului), Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Oradea, Craiova, Bacău, Galaţi, Constanţa. Este un spectacol jucat cu săli pline în toată ţara, cu o distribuţie alcătuită din solişti (precum Loredana, Horia Brenciu, Aurellian Temişan, Anca Ţurcaşiu), actori, dansatori, cu orchestră live, cu light design computerizat şi cu video design, costume, coregrafie originale şi regie regândite pentru fiecare scenă pe care s-a jucat în turneul naţional. Anul acesta, spectacolul a fost reluat în a doua sa stagiune, cu acelaşi succes.

Vedeta anului 2018 a fost aleasă Delia, care a susţinut anul trecut numeroase concerte, între care „Acadelia”, cu câteva reprezentaţii sold-out la Sala Palatului.

Premiul pentru muzica rock va fi acordat grupului Trooper, înfiinţat în 1995 la Târgovişte de fraţii Alin şi Aurelian Dincă împreună cu Ionuţ Rădulescu.

Premiul Şlagăre fără vârstă îi va reveni lui Paul Surugiu - Fuego, pentru spectacolele „Gramofonul cu amintiri” şi „Tu eşti primăvara mea”, iar pentru jazz va fi premiat saxofonistul Garbis Dedeian, pentru întreaga carieră.

Ceremonia de decernare a premiilor revistei Actualitatea Muzicală, ajunsă la a 29-a ediţie, va avea loc miercuri, la ora 12.00, în aula Palatului Cantacuzino.

Actualitatea Muzicală este publicaţia Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.