Anu Tali, unul dintre cei mai captivanţi şi mai versatili dirijori de pe scena internaţională actuală, un artist ale cărui căutări artistice sunt aclamate în întreaga lume de critici şi de public deopotrivă va dirija luni, de la ora 17:00, Orchestra Filarmonică Würth, în cadrul Seriei de Concerte de la Ateneu a Festivalului Internaţional "George Enescu".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Descrisă de Herald Tribune ca fiind „carismatică, genială, energetică", Anu Tali dirijează în mod regulat orchestre din întreaga lume, inclusiv Orchestrele Filarmonice New Japan şi Tokyo, Orchestra Naţională a Franţei, Orchestra Simfonică din Houston, Orchestra Mozarteum din Salzburg, Orchestra Simfonică RTVE şi Orchestra Simfonică Radio Suedia.

În cea de a XXVI-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu", Anu Tali va dirija Orchestra Filarmonică Würth şi Corul Academic Radio, în program fiind Isis de George Enescu (finalizat postul de Pascal Bentoiu), Concertul nr. 3 în do minor pentru pian şi orchestră op. 37 de Beethoven şi Simfonia nr. 5 în do major op. 67 de Beethoven, avându-l la pian pe Till Fellner.

Spectatorii Festivalului Enescu îi vor putea urmări luni şi pe dirijorii Lawrence Foster şi Jakub Hrůša, după cum urmează: de la ora 18:00, Lawrence Foster va dirija Opera Maghiară din Cluj în program regăsindu-se opera Pelléas et Mélisande de Debussy, iar la Sala Mare a Palatului, Jakub Hrůša va dirija cel de al doilea concert al Orchestrei Filarmonice din Viena, în program fiind lucrări de George Enescu, Leoš Janáček şi Serghei Rahmaninov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.