Vladimir Urin, directorul Teatrului Bolşoi din Moscova, a dezvăluit că 124 de cazuri de Covid-19 au fost depistate printre artişti şi personal. El cere închiderea sălilor de spectacol, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Teatrul Bolşoi afişează pentru luna decembrie spectacole, dar diectorul Vladimir Urin sugerează închiderea instituţiei. 

Din 6 noiembrie, Rusia a trecut de pragul de 20.000 de noi cazuri pozitive de coronavirus zilnic şi Guvernul nu a impus izolarea. 

La sfârşitul lui octombrie, Vladimir Urin a dezvăluit că au fost depistate la Bolşoi 124 de cazuri, artişti şi personal administrativ. El i-a cerut lui Vladimir Putin ajutoare publice pentru susţinerea sectorului de muzică clasică în Rusia, foarte afectat de consecinţele economice din cauza crizei sanitare. 

Cu personal redus la jumătate din august şi un sfert dintre locurile disponibile în prezent, teatrele şi sălile de spectacol au rămas deschise în Rusia. 

Obligat să se adapteze, Vladimir Urin nu contestă această nouă măsură sanitară, dar propune să meargă mai departe. "Dacă situaţia în privinţa epidemiei este în aşa manieră încât înseamnă impunerea de restricţii, atunci ar fi mai bine să închidem. Ar fi mai onest", a explicat el la Radio Classique. 

Managerul se confruntă cu o gestionare complicată a tichetelor. Nu toţi spectatorii ar trebui să poată participa la reprezentaţiile de balet de la sfârşitul anului - "Spărgătorul de nuci", de Ceaikovski, sau "Pescuitorii de perle" de Georges Bizet, în regia lui Vassili Vereshchagin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.