Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov, care se află într-o situaţie de criză din toamna anului trecut când actorii au organizat mai multe proteste la adresa conducerii, iar patru dintre ei au fost concediaţi, a rămas din nou fără director după ce Viorica Geantă Chelbea, numită interimar, şi-a dat demisia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Viorica Geantă Chelbea şi-a dat demisia din funcţia de director interimar al Teatrului Sică Alexandrescu din Braşov la cinci luni de când a fost numită pe post de Primăria Braşov. Ea nu a dorit să comenteze decizia, spunând doar că este vorba despre motive personale.

În ceea ce priveşte postul rămas vacant din noiembrie 2015, Primăria Braşov a anunţat în urmă cu o săptămână că va organiza un nou concurs, al patrulea în ultimul an şi jumătate.

Potrivit anunţului postat de Primăria Braşov, dosarele pentru funcţia de director a Teatrului Sică Alexandrescu trebuie depuse până pe 31 martie, apoi urmează selecţia şi concursul. Apoi, candidaţii care vor trece proba teoretică îşi vor prezenta proiectul de management în 26 aprilie.

Dacă examenul nu va fi contestat, teatrul ar putea avea director din luna mai.

Teatrul Sică Alexandrescu nu mai are un director care să fi obţinut postul prin concurs din noiembrie 2015, când regizorul Claudiu Goga şi-a dat demisia. De atunci, au fost organizate mai multe concursuri la care, fie nu s-a prezentat nimeni, fie candidaţii nu au promovat examenul.

Criza de la Teatrul Sică Alexandrescu din Braşov, a început în septembrie 2016, după de Dan Marius Zarafescu (director adjunct la Teatrul Nottara din Bucureşti) a câştigat concursul din a doua încercare.

Treisprezece actori au protestat atunci faţă de organizarea concursului, spunând că a fost unul de formă. Artiştii au refuzat să mai joace în spectacole, care au fost suspendate mai bine de o lună.

După demisia lui Zarafescu, Primăria Braşov a numit-o ca director interimar pe Viorica Geantă Chelbea, dar protestele actorilor au continuat, ultimul fiind organizat în 17 decembrie.

Patru actori, Maria Gârbovan, Marius Cordoş, Mariana Hudişteanu şi Ada Galeş, au fost concediaţi în urma protestelor la adresa conducerii instituţiei. Ada Galeş, actriţă care în 2016 a câştigat premiul UNITER pentru debut, a postat un mesaj pe Facebook în care a anunţat că i-a fost desfăcut contractul de muncă din motive disciplinare pentru că nu ar fi participat la nişte repetiţii, care, în opinia ei oricum nu ar fi putut avea loc.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.