Directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, a declarat, duminică noapte, la finalul celei de-a XXIV-a ediţii a manifestării, că deja s-a intrat în linie dreaptă pentru ediţia aniversară de anul viitor, iar ceea ce se întâmplă la Sibiu pe durata festivalului ”e important să fie multiplicat, dar nu furat”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ce-a de-a XXIV-a ediţia a FITS s-a încheiat, duminică noapte, cu un grandios foc de artificii şi cu un spectacol de stradă care a adunat zeci de mii de spectatori.

Deşi întreaga zi a fost ploioasă, iar mare parte din ţară s-a aflat sub cod galben de ploi, directorul FITS a anunţat că niciun spectacol nu a fost anulat.

"Ultima seară de festival, cu cer senin, căruia îi mulţumesc că a făcut să nu anulăm niciun spectacol. Peste tot au fost anunţate furtuni, vijelii, ploi, nenoriciri. Aţi văzut că Sibiul a fost protejat de aplauzele, de căldura şi de frumuseţea spectacolelor”, a declarat Constantin Chiriac.

El a precizat că ”deja s-a intrat în linie dreaptă” cu ediţia aniversară din 2018, iar unul dintre cei care au primit o stea pe Aleea Celebrităţilor în actuala ediţie - Robert Wilson - şi-a anunţat intenţia de a participa în festival cu trei spectacole.

Mi-ar face mare plăcere să pot face parte din ediţia aniversară de 25 de ani a Festivalului", i-a transmis actorul Robert Wilson directorului FITS.

În plus, Constantin Chiriac a afirmat că ar vrea ca exemplul festivalului de la Sibiu să fie multiplicat.

Cred că e important ca ceea ce facem noi aici să fie multiplicat, dar nu furat . E important ca fiecare comunitate să îşi facă evenimentele care vin din profunzimea ei", a subliniat Chiriac.

Ediţia din acest an a FITS a reunit peste 3.500 de artişti din 71 de ţări, în peste cinci sute de evenimente şi a adunat, zilnic, peste 68.000 de spectatori.

Ediţia aniversară, a XXV-a, a FITS va avea loc în perioada 8 - 17 iunie 2018.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.