Directorul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS), Constantin Chiriac, considerat cel mai mare festival de artele spectacolului din lume, a declarat, miercuri, că fără a discuta "pro şi contra” despre subiectul familie îi îndeamnă pe toţi românii să nu mai fie "comentatori”. Chiriac spune că ar trebui acceptaţi toţi cei care "respectă tot ceea ce înseamnă bunul simţ, viaţa pe pământ, dialogul, frumosul şi legile”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Directorul FITS, Constantin Chiriac, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că festivalul aduce în faţa publicului spectacole pentru întreaga familie.

"Acest produs excepţional trebuie să ajungă la copii şi la părinţi, la familia întreagă. Cred că este cel mai frumos semn de iubire şi de investiţie în viitor. Nu ne vom bate pro şi contra pentru tot ceea ce înseamnă familia, dar noi facem ceva serios pentru familie. Nu suntem împotriva nimănui, nu suntem împotriva oricărei orientări dacă respectă tot ceea ce înseamnă bunul simţ, viaţa pe pământ, dialogul, frumosul, legile şi aşa mai departe. Vrem să construim, nu să comentăm. Cred că e un mesaj foarte important pe care festivalul îl transmite: Haideţi să ne transformăm dintr-o naţie de comentatori într-o naţie de ziditori, de constructori, de făuritori. Este foarte important să construim, să dăruim şi atunci vom primi tot ceea ce dăruim, pentru că nimic nu e mai frumos decât frumosul pe care putem să-l aducem”, a declarat Constantin Chiriac.

FITS va aduce la Sibiu, între 9 şi 18 iunie, peste 3.500 de artişti din 71 de ţări din întreaga lume.

De asemenea, potrivit estimărilor organizatorilor, ediţia din acest an a manifestării va reuni, zilnic, peste 68.000 de spectatori, cei mai mulţi turişti străini şi români.

Peste 80 la sută din locurile de cazare din oraş şi împrejurimi sunt deja rezervate pentru cele zece zile ale manifestării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.