Concertul aniversar ”Lipatti 100”, susţinut de Orchestra Natională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, alături de soprana Teodora Gheorghiu şi de pianiştii Sergiu Tuhuţiu şi Matei Rogoz, va avea loc, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale şi ca parte a strategiei Institutului Cultural Român de celebrare a Centenarului Lipatti în anul 2017, duminică, de la ora 19.00, la Studioul de Concerte ”Mihail Jora" – Sala Radio din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La eveniment, actorul şi regizorul de tetaru Ion Caramitru va recita din lirica lui Mihai Eminescu. ”Eminescu suportă foarte bine muzica de calitate. El nu trebuie acompaniat, ci trebuie comentat prin muzică. În funcţie de momentele muzicale, voi alege ce voi recita, voi fi inspirat  de muzica lui Lipatti. Probabil voi alege două proze şi două poezii mai lungi de Eminescu. Voi fi reactiv şi inspirat de muzica pe care o voi auzi înainte”, a spus Caramitru.

Cu  prilejul concertului, pentru a marca 100 de ani de la naşterea pianistului şi compozitorului Dinu Lipatti (19 martie 1917, Bucureşti – 2 decembrie 1950, Geneva), Romfilatelia va lansa un plic de corespondenţă cu timbru imprimat, informează Institutul Cultural Român.

Biletele pentru acest eveniment pot fi cumpărate din reţeaua Eventim şi au preţuri cuprinse între 20 şi 30 de lei.

Data de 15 ianuarie a fost aleasă în 2010 drept Zi a Culturii Naţionale. Ea reprezintă data naşterii poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 - 15 iunie 1889).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.