Drepturile minorităţilor şi forme de solidarizare împotriva discriminării şi marginalizării vor constitui tema discuţiei de marţi la Teatrul Evreiesc de Stat după reprezentaţia specială a spectacolului "În vizită la Domnul Green", de Jeff Baron, regizat de Erwin Şimşensohn şi cu Virgil Ogăşanu şi Tudor Aaron Istodor în rolurile principale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Americanul Jeff Baron a scris romane, piese de teatru, librete pentru operă, comedii şi drame pentru principalele reţele de televiziune americane. 

"În vizită la Domnul Green", cea mai cunoscută piesă a sa, a fost jucată în 43 de ţări şi tradusă în 23 de limbi.

Domnul Green, un bătrân evreu văduv din Manhattan a renunţat să se mai bucure de viaţă, trăind într-o izolare fizică şi spirituală autoimpusă. Întâlnirea cu Ross, un tânăr sofisticat, provoacă incursiuni în trecut, aduce la suprafaţă vechi secrete de familie şi sentimente reprimate. Textul vorbeste despre diferentele dintre generatii, despre asumarea trecutului traumatic si a identitatii sexuale, despre confruntarea cu fricile si prejudecatile "celuilalt".

Spectacolul va fi urmat de o discuţie cu echipa MOZAIQ despre drepturile minorităţilor şi despre forme de solidarizare împotriva discriminării şi marginalizării.

Evenimentul este organizat în cadrul Ticun Olam - program de teatru pentru dreptate socială, iniţiat de Teatrul Evreiesc de Stat şi coordonat de David Schwartz şi Andreea Vălean.

Accesul la discuţiile de după spectacol va fi liber, în limita locurilor disponibile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.