Desenul "Joueuse de flûte et nu couché", semnat de Pablo Picasso, care aparţine Muzeului de Artă Modernă (MoMA) de la New York, a fost adjudecat, joi, la Christie's contra sumei de 286.000 de euro, potrivit casei de licitaţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrarea a fost realizată la Paris, în cerneală chinezească. Opera, estimată între 250.000 şi 350.000 de euro, a fost vândută în beneficiul fondului de achiziţie pentru Muzeul de Artă Modernă. 

Datând din octombrie 1932, an prolific pentru viaţa privată şi artistică a lui Picasso, acest desen face parte dintr-o serie de cerneluri chinezeşti. Seria evocă pasiunea sa pentru Marie-Thérèse Walter, partenera sa în perioada 1927 şi 1935, şi mama fiicei lor Maya Widmaier-Picasso.

"În ziua în care am întâlnit-o pe Marie-Thérèse, mi-am dat seama că aveam în faţa mea ceea ce visasem întotdeauna", s-a confesat într-o zi Pablo Picasso.

Desenul pe hârtie a fost oferit de Picasso vânzătorului său Daniel-Henri Kahnweiler, înainte de a intra în 1961 în colecţiile de la MoMA printr-o donaţie a lui Eve Clendenin, artistă americană. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.