Universitatea Bucureşti a marcat Ziua Păcălelilor anunţând că echipele de cercetători care lucrează la Palatul Universităţii au făcut "o descoperire senzaţională" care ar putea rescrie radical istoria învăţământului superior românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit UniBuc, "printre fragmentele de cărămidă, pergamente şi manuscrise vechi, cercetătorii au identificat un sistem de calcul numeric datând din vremea Academiei Domneşti care arată că Universitatea din Bucureşti a avut ca precursor o Universitate secretă înfiinţată în 1460 de domnitorul Vlad Ţepeş şi membră a aceluiaşi consorţiu cu Hogwarts School of Hogsmeade. Astfel, Universitatea din Bucureşti marchează, în 2024, nu doar 160 de ani de la înfiinţare şi 330 de ani de tradiţie academică la Bucureşti, ci 564 de ani de tradiţie academică în România".

Pentru cei care s-au întrebat dacă informaţia este una reală, Universitatea Bucureşti a explicat: "Nu, nu suntem înrudiţi cu Hogwarts School of Hogsmead şi nici nu avem originile într-o Universitate secretă fondată de Vlad Ţepeş. Aniversăm, însă, în 2024, 160 de ani de la înfiinţare şi 330 de ani de tradiţie academică la Bucureşti şi vom organiza, pe parcursul acestui an, o serie de evenimente care să marcheze aceste momente importante ale învăţământului superior bucureştean. Cu o istorie de 160 de ani şi un prestigiu confirmat constant, Universitatea din Bucureşti este astăzi un spaţiu academic dinamic şi incluziv, centrat pe studenţi şi caracterizat prin creativitate, inovare şi pragmatism".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.