De Ziua Păcălelilor , Ambasada Franţei anunţă că a înscris în patrimoniul gastronomic "cârnatul de Plechequoi", după înfrăţirea dintre oraşele Buzău şi Plechequoi-sur-Loire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ambasada Franţei în România salută înfrăţirea între Buzău şi Plechequoi-sur-Loire, care a permis Franţei să înscrie în patrimoniul său gastronimic un nou produs de înaltă calitate, «cârnatul de Plechequoi», care este vedeta unei campanii publicitare lansate în întreaga Europă. Mulţumim prietenilor noştri români!", este anunţul publicat pe Facebook. 

În Franţa, farsele sunt cunoscute sub numele de "poisson d'avril" ("peşte de aprilie"), iar această denumire datează tot din secolul al XVI-lea.

Cadourile care erau oferite în aprilie erau adeseori de natură alimentară. Acea dată corespunde cu sfârşitul Postului Mare, perioadă în care consumul de carne este interzis în rândul creştinilor, iar peştele este permis în anumite ocazii. Atunci când glumele de 1 aprilie au devenit tot mai elaborate, una dintre păcălelile cele mai uzuale consta în oferirea unor "peşti falşi" (din hârtie sau alte materiale).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.